Dr Raluca Mititelu: Medicina Nucleară – ce este și în ce afecțiuni este utilă, la Interviurile DC Medical

Dr. Raluca Mititelu. Foto: Spitalul Militar București
  LIVE
Dr. Raluca Mititelu, Șeful Laboratorului de Medicină Nucleară de la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”, explică, EXCLUSIV la Interviurile DC MEDICAL, astăzi, de la ora 20.00, ce este această disciplină medicală și cum pot fi diagnosticați și tratați, cu ajutorul ei, pacienții cu cancer și alte patologii. Emisiunea va fi transmisă pe pagina de Facebook și canalul de Youtube ale DC MEDICAL.

Dr. Raluca Mititelu este Șeful Laboratorului de Medicină Nucleară, Delegat Național la Asociația Europeană de Medicină Nucleară, președinta Societății Române de Medicină Nucleară și Imagistică Moleculară din România.

Invitată astăzi, de la ora 20.00, la Interviurile DC Medical, specialistul va vorbi despre medicina Nucleară, o specialitate medicală relativ nouă și mai puțin cunoscută, care permite, folosind dispozitive de mare finețe, atât diagnosticul cât și tratamentul anumitor pacienți.

Ce se poate face cu izotopii radioactivi

Ambele tipuri de proceduri au la bază același mecanism, acela de administrare controlată de izotopi radioactivi, doar că în primul caz cu ajutorul lor se vizualizează și diagnostichează anumite patologii (inclusiv metabolice, oncologice etc.), pe când în al doilea, izotopii au efect curativ.

Spre exemplu, în Laboratorul de Medicină Nucleară se efectuează, printre altele, scintigrafii, dar aceleași aparate pot fi folosite și pentru terapie radionuclidică - terapia paliativă a durerii din metastazele osoase.

Cum se desfășoară activitatea în cadrul Laboratorului, există sau nu un pericol de iradiere dat fiind faptul că vorbim de substanțe radioactive, ce investigații se pot face aici și cum sunt tratați efectiv pacienții, veți afla astăzi, la ora 20.00, într-o ediție specială a Interviurilor DC Medical, care va fi transmisă simultan pe pagina de Facebook și pe canalul de Youtube ale publicației noastre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel