Dr Silvia Nica: Care pacienți au nevoie să meargă la Urgență și care nu, la Interviurile DC Medical

Dr Silvia Nica, seful Unității de Primiri - Urgențe de la SUUB. Foto: DC Medical
EXCLUSIV
Dr Silvia Nica, șeful Secției de Primiri Urgențe de la Spitalul Universitar de Urgență București vine, ASTĂZI de la ora 17.00, la DC Medical pentru a explica de ce sunt camerele de urgență aglomerate. Vom afla, EXCLUSIV, pe pagina de Facebook și contul de Youtube al DC Medical, care sunt urgențele reale și care sunt pacienții care ar trebui să meargă la centre de permanență sau la cabinete ale medicilor de familie. 

Pentru că zilele acestea se vorbește mult despre serviciile de urgență, astăzi, la Interviurile DC Medical avem un invitat special: Dr. Silvia Nica, șef la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) de la Spitalul Universitar de Urgență din București (SUUB). 

Conduce una dintre cele mai aglomerate secții de urgență din România, cu un aflux uriaș de pacienți în fiecare an.

Mulți dintre aceștia, însă, nu au ce căuta la Urgență, pentru că au afecțiuni minore care se pot rezolva fără nervi și fără ore pierdute pe culoarele spitalului, la cabinetul medicului de familie sau la un centru de permanență. 

De ce vin oamenii la Urgență când de fapt nu au nevoie de așa ceva? Și, mai grav, de ce unii folosesc sistemul de ambulanță ca pe un soi de mașină personală când afecțiunie pe care spun că le au de fapt nu-i împiedică deloc să meargă pe picioarele lor?

Cunoscutul medic Silvia Nica ne va povesti exact cum decurge viața de zi cu zi într-o secție de Urgență, dar va veni și cu soluții care ar putea degreva aglomerația din secții comparabile cu cea pe care o conduce. 

Interviul va fi transmis astăzi, de la ora 17.00, pe pagina de Facebook și canalul de Youtube ale DC Medical. 

Ulterior, interviul va putea fi urmărit și aici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel