Dr Simona Carniciu: orice medic de familie ar fi bine să aibă în cabinet un glucometru

Glicemia
EXCLUSIV
Medicul diabetolog Simona Carniciu a subliniat, la emisiunea Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu, rolul prevenției în diabet.

Medicul diabetolog Simona Carniciu a declarat, la emisiunea Academia de Sănătate din această săptămână, că doctorul de familie ar fi bine să aibă un glucometru în cabinet. O valoare a glicemiei peste 100 ridică semne de întrebare, a adăugat specialista.

”Cred că orice medic de familie ar fi bine să aibă în cabinet un glucometru și asistenta poate să ia glicemia dimineața persoanelor care se prezintă acolo. Chiar și glicemia de după-amiază este un indicator excelent pentru că dacă pacientul a mâncat și îl găsește cu 300-400 nu prea ne mai îndoim că era diabetic sau nu. La valori mai mici mai putem să mai căutăm și alte momente în care să luăm glicemia, dar sunt indicatori care sunt simpli de luat și cred că trebuie să ne îndreptăm către acest tip de prevenție a diabetului pentru că orice glicemie peste 100 ridică un semn de întrebare în momentul în care este luată dimineața, pe nemâncate, și poate să fie un pas către diabet”, consideră medicul Simona Carniciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel