Dr Virgil Păunescu, despre vaccinul românesc anti-coronavirus: Nu se pretează la testarea pe animale

Vaccin
Virgil Păunescu, directorul Institutului de cercetări medicale OncoGen, a anunțat că România are vaccinul anti-coronavirus, iar testele încep astăzi. Când ar putea apărea pe piață, dacă va fi validat.  

"Vaccinul nostru are o caracteristică, spre deosebire de ceea ce am văzut în cazul altor vaccinuri. Dacă aţi observat, foarte puţină lume spune în ce constau vaccinurile pe care le dezvoltă. Noi am spus şi am publicat tehnologia cap-coadă. Cei care, până acum, au spus la ce lucrează, lucrează la un gen de vaccinare oarecum clasică, care presupune trecerea şi prin experimente pe animale (şoareci, şobolani, animale mari). Vaccinul nostru nu se pretează la testarea pe animale, care nici nu cred că este foarte utilă întotdeauna", a declarat Virgil Păunescu, directorul Institutului de cercetări medicale OncoGen, în emisiunea "Sinteza Zilei", de la Antena 3.

"Am putea, până în toamnă, să îl avem gata", a mai spus el

Citește mai mult pe DC News.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel