DSP Brașov, control la cabinetul medicului fals

Medic
DSP Brașov a efectuat azi un control la cabinetului falsului medic din Predeal. Potrivit unor surse, acesta ar lucra în domeniul IT și i-ar fi ținut locul soției sale, medic, a consultat pacienți și a eliberat rețete.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov a efectuat, azi, un control la un cabinet de medicină de familie din Predeal, unde soţul unei doctoriţe, IT-ist de profesie, i-ar ţine locul acesteia şi chiar ar elibera reţete pentru pacienţi cu parafa acesteia.

Purtătorul de cuvânt al DSP Braşov, Anca Bâtiu, a declarat că obiectul verificărilor desfăşurate de instituţie este de a se constata dacă respectivul cabinet funcţionează sau nu, atribuţii principale de verificare în această speţă având Casa de Asigurări de Sănătate, Colegiul Medicilor şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Braşov.

Preşedintele Colegiului Medicilor Medicilor Braşov, dr. Gabriel Moraru, a precizat că instituţia se va autosesiza şi va demara o anchetă.

Dr. Moraru a precizat că, până în prezent, Colegiul Medicilor Braşov nu a fost sesizat în legătură cu acest caz şi că nu a avut cunoştinţă de existenţa unor probleme privind respectivul cabinet de medicină de familie de la Predeal, deşi ar fi fost normal ca eventualii pacienţi nemulţumiţi să se adreseze şi Casei de Asigurări, şi Colegiului Medicilor Braşov, organism care reglementează activitatea profesională a medicilor. „Ne autosesizăm şi efectuăm verificări când este cazul şi, aici, chiar este cazul. Este evident că există o încălcare a regulilor profesiei”, a afirmat dr. Gabriel Moraru, citat de agerpres.ro.

Potrivit unor surse, ar exista un dosar penal deschis în acest caz.

Conform Digi24, bărbatul care ţine loc soţiei sale, medic de familie în Predeal, este programator IT, nu are nicio diplomă în medicină, "consultă, eliberează reţete şi le dă sfaturi pacienţilor".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel