DSU: Aproape 2.000 de studenți mediciniști voluntari în Spitalele COVID

Pacient în secția ATI a Spitalului Rol 2. Foto: ftografie cu caracter ilustrativ - Spitalul Militar Central / Daniel Iancu
Primele ordine de repartizare a studenților voluntari care se vor alătura cadrelor medicale aflate în prima linie de luptă contra COVID-19, responsabile în continuarea îngrijirilor medicale care se impun pacienților infectați cu noul coronavirus, au fost semnate marți, a anunțat Departamentul pentru Situații de Urgență.

„Cu sprijinul Consiliului Național al Rectorilor și al conducerii Universităților și Facultăților de Medicină, în ultimele șase zile de la aprobarea noii ordonanțe s-au înscris, în mod voluntar, 1.992 de studenți, dintre care 720 au fost repartizați deja, în primă etapă, în 25 de județe”, arată DSU, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Conform sursei citate, în perioada următoare vor fi semnate alte ordine de repartizare a studenților voluntari în mai multe unități sanitare din țară.

Repartizarea are loc după ce a intrat în vigoare OUG 197 privind unele măsuri în domeniul asistenței medicale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel