Dureri pe care mai toți le avem: cum le ții sub control

Durere
Durerile de cap, spate, gât, dinți ori stomac se numără printre cele mai comune. Dacă nu dispar în o zi sau două ar fi bine să mergeți la medic.

Cele mai banale dureri pot ascunde uneori afecțiuni, de aceea e bine să mergeți la medicul de familie dacă acestea persistă, se arată pe platforma de știri medicale webmb.com.

Câteva exemple, potrivit sursei citate:

1. Cefalee - analgezice, odihnă și apa sunt soluția; durerea de cap ar trebui să dispară în câteva ore, dar ar putea dura câteva zile. Multă odihnă, un masaj, mai puțin stres și multe lichide (fără cafeină) vă pot ajuta să o evitați.

2. Migrenă - vă poate opri activitățile zilnice; s-ar putea să vă simțiți rău la stomac, să fiți sensibili la lumină sau să aveți alte simptome; mergeți într-o cameră întunecoasă și liniștită pentru a vă odihni; gheață poate amortiza durerea; însă, unii oameni au nevoie de o rețetă pentru a le trata sau a le preveni.

3. Durerea de dinți - s-ar putea să nu fiți un fan al dentistului, dar dacă durerea de dinți durează mai mult de două zile, ar trebui să mergeți; dacă nu, o zonă inflamată s-ar putea infecta, ducând la probleme mai mari. Durerea dentară poate, de asemenea, să semnaleze o infecție sinusală, o problemă cu articulația în cazul în care maxilarul vă întâlnește cu craniul.

4. Durere în zona gâtului - gâtul este mai puțin protejat decât restul coloanei vertebrale, astfel încât este vulnerabil la entorse și tulpini. Aceste dureri sunt, de obicei, temporare și, adesea, nu veți avea nevoie de un medic. O poziție sănătoasă pe ajută la prevenirea durerii.

5. Durerea din spate – e mai frecventă pe măsură ce îmbătrâniți. Excesul de greutate și ridicarea ceva poate duce la o greșeală. Boli, inclusiv artrita și cancerul, vă pot afecta spatele și coloana vertebrală, iar genele pot juca un rol. Tratamentele pentru cele mai multe tipuri de dureri de spate includ medicamente, exerciții fizice, yoga și masaj.

6. Tendinită și bursită - sunt adesea cauzate de excesul sau rănirea unei articulații cum ar fi glezna, cotul, genunchiul, șoldul, umărul sau încheietura mâinii. Adresați-vă medicului dacă durerea și umflarea se agravează ori apare vreo roșeață.

7. Artrita - Principala cauză a invalidității în State este un grup de peste 100 de boli care provoacă dureri articulare. Simptomele, care pot să vină și să vină, includ adesea umflături, durere, rigiditate și mișcare limitată. Artrita, de obicei, nu poate fi vindecată, dar de cele mai multe ori puteți ușura durerea și puteți gestiona starea cu ajutorul medicului.

8. Durerea de stomac - ar putea fi din mai multe motive, inclusiv indigestie, gaz și constipație. Medicamentele pot ajuta la dureri de burtă sau stomac deranjat. Dacă durerea este bruscă și severă, durează zile sau dacă vărsați sânge, aveți scaun sângeros sau observați orice alte simptome neobișnuite mergeți la medic.

9. Sciatica - această durere e inconfortabilă fie când stați jos, fie în picioare. E un nerv ciupit în spate. Stresul si tusea pot accentua durerea. Sciatica, de obicei, dispare în câteva săptămâni cu odihnă și exerciții ușoare, dar ar trebui să vă consultați cu medicul. Majoritatea oamenilor care o au sunt între 30 și 50 de ani.

10. Durerea nervilor - furnicături, arsuri, amorțeală și slăbiciune pot semnala o problemă cu nervii. Persoanele cu diabet zaharat necontrolat tind să aibă leziuni nervoase în picioare, mâini, brațe și picioare. Când sunt afectate organele, puteți avea probleme cu digestia sau urinarea. Medicamentele, terapia fizică și mâncarea pot ajuta.

11. Sindromul de tunel carpian - există puține dovezi că utilizarea excesivă a tastaturii este o vină pentru una dintre tulburările nervoase principale. Mișcările de la computer ar putea face mai gravă durerea și amorțeala din degete, dacă aveți deja un nerv ciupit. Ar fi bine să vă odihniți, evitați îndoirea sau răsucirea încheieturii pentru câteva săptămâni. Puteți încerca yoga sau terapia fizică. Uneori, medicamentele care reduc umflarea pot ușura simptomele.

12. Picioare umflate - dacă trebuie să stați pe o suprafață tare toată ziua, încercați ciorapi de compresie, purtați pantofi confortabili și faceți pauze când puteți. Adresați-vă medicului atunci când durerea este persistentă sau dacă nu știți de ce vă dor picioarele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel