Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Durerile lombare ar putea avea și cauze psihologice. Ce boală pot ascunde
24 iun, 08:40
Durerile lombare, care debutează subit, în diferite momente ale zilei, ar putea fi un semn de stres psihologic sau depresie. 
de  Georgiana Ioniță
Durerile de spate

Deși sunt adesea asociate cu o postură greșită sau răni, durerile lombare pot fi, de asemenea, un simptom al stresului psihologic.

Un studiu (link direct) din 2017, realizat pe  1.013 studenți universitari canadieni,  a găsit o asociere directă între depresie și durerile lombare.


Peste 50% dintre subiecți au raportat dureri lombare și atât depresia, cât și somatizarea, au fost asociate cu durerile lombare. 

Psihologii și psihiatrii sunt de părere, de multă vreme,  că problemele emoționale pot provoca dureri cronice, dar încă se fac cercetări pentru a stabili care este  conexiunea dintre depresie și răspunsul inflamator al organismului.

Studii(link direct) mai noi sugerează că inflamația din organism poate avea legătură cu neurocircuitele din creier. Se crede că inflamația poate întrerupe semnalele creierului  și, prin urmare, poate avea un rol în depresie și în modul în care o tratăm.

 

 

 

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?