E oficial: cei care vor dona plasmă vor primi vouchere de 1.000 de euro

Plasmă. Foto: Tom Hanks/Instagram
Bucureștenii vindecați de COVID-19 care vor dona plasmă vor primi 1.000 de euro în tichete de masă. Proiectul a fost aprobat azi.

Proiectul prin care persoanele vindecate de COVID-19 care donează plasmă vor primi vouchere în valoare de 1.000 de euro a fost aprobat.
„Noi nu venim să spunem că vom oferi doar circa 1.000 de euro în tichete de masă celor care vor dona. Noi venim și spunem că îi vom convinge pe calea dialogului, a responsabilității, explicând cât de important e să ajute și alte persoane aflate în dificultate. Binențeles, ca și în alte state europene, vom acorda și un stimulent financiar. Nu e vorba de bani cash, e vorba de un stimulent în tichete de masă prin care donatorul își poate achiziționa alimente pentru a avea o masă mai bogată pentru revenirea organismului, medicamente și alte întăritoare pentru organism”, a declarat la începutul ședinței primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, citată de Antena 3.
Ea a justificat acest proiect prin faptul că suntem în pandemie și că e o situație excepțională.
„Suntem în pandemie, deci într-o situație excepțională. Chiar dacă, în timpuri normale, legislația privind donarea nu prevede și stimulente financiare, acum suntem într-o situație de excepție. Prin urmare, este nevoie de o excepție de la lege, pentru a salva cât mai multe vieți! Nu cred că ar fi normal să ne încurcăm în prea multe detalii birocratice și cutumiare, atunci când este vorba despre un interes superior : salvarea românilor care suferă de o formă severă a infecției COVID-19”, a anunța marți primarul general al Capitalei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel