Echipamente medicale de peste 12.000 de euro, donate Maternității din Botoșani. Salvați Copiii România

Echipamentul medical donat de Salvati Copiii România
Organizația Salvați copiii România a donat, astăzi, echipamente medicale în valoare de peste 12.000 de euro Secției de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Mavromati din Botoșani. 

Președintele organizației Salvați Copiii România, Gabriela Alexandrescu, a spus că donația de la Maternitatea din Botoșani are loc în contextul în care județul Botoșani are o rată a mortalității infantile de 6,9%, aproape dublă față de media națională de 12,9%.

„Pentru noi este foarte important să investim aici în Botoșani, pentru că rata mortalității aici în județ este destul de mare, este mult mai mare decât media pe țară. Aici la spital se nasc foarte mulți copii. Numai anul trecut în jur de 1.700 de copii, dintre care aproape 10% s-au născut prematur și știu că este nevoie de echipamente în continuare și vom avea sat în vedere. Mai este nevoie de două incubatoare, de un ventilator și două lăzi de fototerapie cel puțin", a declarat Alexandrescu.

Potrivit acesteia, acțiunea de la Botoșani face parte din campaniile naționale derulate de "Salvați copiii", care și-a făcut "o prioritate din salvarea vieții nou-născuților și reducerea mortalității infantile".

În acest an, Salvați Copiii a donat 115 echipamente medicale moderne unui număr de 49 de maternități din întreaga țară.

„Avem multe nașteri, dar ne confruntăm și cu o patologie care ține de zonele sărace. De multe ori ne aflăm în situația să avem prea mulți copii în terapie intensivă și prea puțină aparatură. Degeaba avem zece incubatoatre, dacă avem zece copii născuți prematur, pentru că acest copil va ține ocupat un incubator o lună de zile", a afirmat, la rândul său, șeful Secției de neonatologie, medicul Carmen Zaboloteanu.

Valoarea totală a donațiilor făcute, de-a lungul timpului, de Salvați Copiii pentru Maternitatea din Botoșani se ridică la 79.200 de euro.

Iată mesajul doctorului Carmen Zaboloteanu pentru donația de astăzi, o masă radiantă:

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel