Echipamente medicale de peste 60 de milioane de lei, la patru spitale din Galați

Aparatură medicală
Echipamente medicale în valoare de peste 60 de milioane de lei vor ajunge la patru unități medicale din Galați. Toate cele patru spitale sunt subordonate Consiliului Județean.

Echipamente medicale în valoare de aproximativ 61 de milioane de lei vor ajunge, până la sfârșitul anului viitor, în cel patru uități medicale subordonate Consiliului Județean, arată președintele CJ Galați, Costel Fotea, citat de agerpres.ro.

Potrivit acestuia, o parte din suma totală, respectiv 24 de milioane de lei provin din bugetul propriu al CJ, 27 de milioane de lei din fonduri europene şi 10 milioane de lei din fonduri guvernamentale, mai arată sursa citată. O parte din echipamentele medicale au fost deja achiziționate, iar restul urmază să mai ajungă în cele patru unități medicale până la sfârșitul anului 2020. Acestea sunt Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul de Boli Infecţioase, Spitalul de Pneumoftiziologie, toate din municipiul Galaţi, şi Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor.
"Anul acesta vom investi, doar din bugetul propriu, aproximativ 24 milioane lei pentru achiziţionarea de aparatura medicală pentru toate spitalele pe care le avem în subordine. Sunt sute de echipamente medicale, de la PET CT pentru diagnosticarea cancerului până la aparate de radiologie, ecografe sau sisteme pentru neurochirurgie. De asemenea, aproape toate proiectele cu fonduri europene din domeniul sănătăţii includ şi achiziţionarea de aparatură medicală. Vorbim de computer tomograf pentru UPU, computer tomograf pentru Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie şi sute de echipamente medicale pentru Ambulatoriul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă sau pentru Spitalul de la Târgu Bujor", a precizat Costel Fotea, citat de aceeași sursă.

Urmează alte finanțări 

De asemenea, urmează să fie finanțat proiectul "Dotarea Ambulatoriului Integrat de Specialitate al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase 'Sf. Cuvioasa Parascheva'", care a fost deja semnat. Valoarea proiectului este de 2.685.310 lei și va fi finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, iar cofinanţarea Consiliului Judeţean Galaţi este de 2%.

Vor fi achiziționate  42 de echipamente medicale şi 17 dotări specifice pentru funcţionarea Ambulatoriului Integrat de Specialitate din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase 'Sf. Cuvioasa Parascheva' Galaţi, echipamente necesare pentru depistarea hepatitelor cronice, a cirozelor hepatice şi a bolilor cu potenţial endemo-epidemic. Multe dintre echipamentele medicale care vor fi achiziţionate nu există în acest moment în dotarea spitalului, mai arată Costel Fotea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel