Echipamente medicale perfomante pentru pacienții cardiaci critici la Mureș, proiect al Băncii Mondiale

Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș. Foto: Facebook/SCJU Târgu Mureș
Unitatea de supraveghere și tratament avansat al pacienților cardiaci critici (USTACC) din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu Mureș a primit o parte din echipamentele medicale performante, achiziționate de Ministerul Sănătății prin Unitatea de Management al Proiectului Băncii Mondiale.

Potrivit unui comunicat de presă al Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu Mureș, în dotarea unității de supraveghere și tratament avansat al pacienților cardiaci critici (USTACC) au intrat deja câteva echipamente medicale: un Ecograf mobil portabil pentru adulți pentru anestezie și terapie intensivă, 10 paturi standard de terapie intensivă, trei module de infuzie ATI, opt module de infuzie intermediar ATI și șase seringi automate.

„La întâlnirea pe care am avut-o recent la Ministerul Sănătății, cu reprezentanții Băncii Mondiale, am aflat oficial că Unitatea de Supraveghere și Tratament Avansat al pacienților Cardiaci Critici din cadrul Secției Clinice Cardiologie are cea mai mică rată de mortalitate din țară, 2,2 %, media de țară fiind 7,34%. Așa cum am spus și cu alte ocazii, în cadrul USTACC facem performanță, iar acest lucru se vede în rezultatele pe care le avem, atât în plan național, cât și internațional”, a declarat prof. dr. Theodora Benedek, șefa Secției Clinice de Cardiologie a SCJU Târgu Mureș, care deține unitatea USTACC.

Spitalul a mai arătat că până la sfârșitul anului 2019, în cadrul USTACC vor mai fi livrate și instalate alte echipamente medicale, șapte monitoare standard de semne vitale cu multiparamentri, trei monitoare avansate de semne vitale cu multiparamentri și trei ventilatoare mecanice standard.

„Echipamentele achiziționate de Ministerul Sănătății, prin Banca Mondială, sunt destinate îmbunătățirii capacității de lucru și a calității serviciilor de sănătate în unitățile de supraveghere și tratament avansat al pacienților cardiaci critici, contribuind la reducerea ratei mortalității în USTACC - maxim 5,83% în România, până la sfârșitul anului 2020", a precizat SCJU Târgu Mureș, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel