Urmărește dezbaterea live

Eczemele, efect secundar: risc mai mare de a suferi fracturi

Piele
Eczemele, aparent nu au nicio legătură cu fragilitatea oaselor. Totuși, ultimele cercetări arată o mai mare predispoziție spre osteoporoză și risc mai mare de fracturi.

Eczema este o afecțiune obișnuită a pielii, care însă poate crește riscul de fracturi osoase. Cel puțin asta reiese dintr-un studiu publicat recent în The Journal of Allergy and Clinical Immunology.

Autorii studiului au descoperit că cele 500.000 de persoane din studiu care au prezentat eczeme (care provoacă mâncărimi și piele uscată), aveau un risc cu 7% până la 18% mai mare să sufere o fractură la încheietura mâinii, șold, pelvis sau coloana vertebrală în comparație cu cei peste 2,5 milioane de participanți care nu aveau afecțiunea, potrivit health.harvard.edu

Cercetătorii au spus că nu este clar dacă acest risc crescut de fractură a fost legat de eczema în sine sau dacă alți factori au cauzat asocierea.

De exemplu, creșterea riscului ar fi putut fi legată de medicamentele pe care oamenii le-au luat pentru a trata eczema. Chiar și așa, dacă aveți eczeme, autorii studiului spun că poate merită să vă întrebați medicul dacă puteți avea un risc crescut de osteoporoză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel