Efecte pe termen lung ale COVID-19, la una din zece persoane sub 50 de ani

Infecția COVID
Un studiu realizat pe baza datelor de la peste 4.000 de pacienți arată că una din zece persoane cu vârsta sub 50 de ani va avea efecte pe termen lung dacă face COVID-19. Iar femeile cu cu 50% mai predispuse la asta

Una din zece persoane cu vârsta sub 50 de ani care face COVID-19 va avea efecte pe termen lung ale bolii, printre care se numără palpitații cardiace, slăbiciune musculară și „ceață cerebrală”, potrivit cercetărilor. Ceața cerebrală definește probleme precum dificultăți de concentrare, tulburări de memorie, dezorganizare, oboseală, incaacitatea de a verbaliza, etc.

Studiul a mai arătat că femeile sunt cu 50% mai predispuse să sufere probleme pe termen lung după ce au învins boala, efecte care, spun experții, pot persista mai mult de 12 săptămâni după ce organismul a luptat și a câștigat împotriva infecției.

Oamenii de știință de la King's College din Londra au ajuns la aceste concluzii după ce au examinat datele de la 4.000 de voluntari care au fost infectați și au folosit aplicația Covid-19 Symptom Study.

Mii de supraviețuitori au raportat că sunt afectați de simptome precum oboseală, dificultăți de respirație, dureri musculare și aritmii cardiace - bătăi neregulate ale inimii - și la luni după ce au scăpat de COVID-19

Studiul, care se găsește pe plaforma Medrxiv (link direct studiu) și nu a fost revizuit și publicat deocamdată într-un jurnal de specialitate, a folosit datele transmise aplicației Covid Symptom Study pentru a determina impactul COVID-19 pe termen lung asupra britanicilor.

Pe lângă impactul său potențial asupra tinerilor, cercetătorii au descoperit și că doi din zece bătrâni cu vârsta peste 70 de ani sunt, de asemenea, expuși riscului de a avea aceste afectări pe termen lung.

Cercetătorii au descoperit că greutatea a jucat un rol semnificativ în riscul oamenilor de a avea simptome de durată, pacienții afectați având un IMC ușor mai mare decât media.

De asmenenea, una din șapte persoane din toate grupele de vârstă a prezentat simptome de „Covid pe termen lung” timp de cel puțin patru săptămâni după ce a scăpat de virus.

Unul din 20 de bolnavi a suferit simptomele timp de opt săptămâni, iar unul din 50 le-a avut mai mult de 12 săptămâni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel