Efectele steroizilor asupra pacienților cu astm. Ce boli ar declanșa

Sunt numeroși alergeni care pot provoca o criză de astm
Cercetătorii australieni au analizat cât de des li s-au prescris steroizi pacienților cu astm și ce efecte nedorite are consumul comprimatelor.

Cercetătorii Universitatea din Queensland, Australia, susțin că la mai mult de un sfert din pacienții cu astm bronșic li s-au prescris cantități potențial periculoase de tablete de steroizi, fapt ce duce crește riscul de efecte secundare grave.

S-au analizat datele din schema de beneficii farmaceutice ca să se vadă cât de des australienii cu astm au luat tablete de steroizi. Profesorul Upham a spus că studiul a analizat peste 120.000 de cazuri în care pacienții cu astm au primit una sau mai multe rețete pentru comprimate de steroizi de către medicul lor între 2014 și 2018.

”Mai mult de 25% dintre acești pacienți erau mai predispuși să aibă o afecțiune cronică. (…) Studiul nostru a constatat că jumătate dintre pacienții cu astm cărora li s-au dat rețete repetate pentru comprimatele cu steroizi nu foloseau inhalatoare atât de des cum ar trebui. (…) Abordări mai bune sunt necesare pentru a educa și a sprijini pacienții cu astm bronșic și să îi încurajeze să utilizeze inhalatoare în mod regulat. Acesta este cel mai bun mod de a evita sau minimiza nevoia de comprimate cu steroizi și efectele secundare pe care le pot produce”, susțin cercetătorii, într-un comunicat al universității citate mai sus.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel