ELOSULFASE ALFA - prospect

Foto: Pixabay
ELOSULFASE ALFA – prospect. Acţiune: Alfa elosulfaza are scopul de a oferi enzima exogenă N-acetilgalactozamină-6-sulfatază, care va fi absorbită în lizozomi. Enzima sulfatază creşte catabolismul glicozaminoglicanilor, keratan sulfatului şi condroitină6-sulfatului, care se găsesc în exces în lizozomi din cauza deficitului genetic de enzimă. 

ELOSULFASE ALFA

Denumire comercială: VIMIZIM 

Prezentare: Concentrat pentru soluție perfuzabilă 

Indicații: Mucopolizaharidoza tip IVA (sindromul Morquio A, MPS IVA), la pacienţii de orice vârstă. 

Contraindicații: Hipersensibilitate. 

Atenție!: Din cauza posibilelor reacţii alergice la alfa elosulfază, pacienţilor trebuie să li se administreze antihistaminice cu sau fără antipiretice cu 30 - 60 de minute înainte de începerea perfuziei, iar în timpul perfuziei trebuie să fie disponibil personal medical instruit corespunzător şi echipament adecvat. 

Reacții Adverse: 
Foarte frecvente : cefalee, ameţeli, dispnee, diaree, greaţă, vărsături, dureri orofaringiene, dureri abdominale, frisoane, pirexie. 
Frecvente: mialgie, hipersensibilitate. 
Mai puţin frecvente: anafilaxie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel