Epidemia din China, impact economic asupra turismului

Turismul este afectat de epidemia de coronavirus
Epidemia din China ar putea afecta turismul din întreaga lume, dacă se va răspândi panica în continuare. Cel puțin asta arată experiențele trecute.

Epidemia de coronavirus din China ar putea avea consecinţe economice grave asupra sectorului turismului mondial dacă se permite răspândirea panicii, a avertizat vineri Consiliul Mondial al Turismului şi Călătoriilor (WTTC).
„Cazurile precedente au arătat că închiderea aeroporturilor, anularea zborurilor şi închiderea frontierelor au deseori un impact economic mai mare decât epidemia propriu-zisă”, a declarat preşedintele WTTC, Gloria Guevara. Ea a recunoscut importanţa unei activări rapide a planurilor de urgenţă eficiente, însă a subliniat importanţa unei „comunicări rapide, precise şi transparente pentru a ţine sub control panica şi a atenua consecinţele economice negative”, citează agerpres.ro.

Peste 40 milioane de persoane sunt blocate din cauza măsurilor antiepidemice şi mai multe atracţii turistice populare din zona Beijing-ului, precum unele porţiuni din Marele Zid, au fost închise în cadrul măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului. Potrivit ultimului bilanţ oficial, epidemia a făcut deja 26 de victime dintr-un total de 830 de persoane contaminate, dintre care 177 sunt considerate în stare gravă.

Gloria Guevara este un fost ministru al Turismului din Mexic şi, în această calitate, a fost implicată în 2009 în gestionarea epidemiei de gripă H1N1 din Mexic, care a provocate decesul câtorva mii de persoane.

Potrivit WTTC, gripa din 2009 a provocat pierderi de 55 de miliarde de dolari. De asemenea, SARS din 2003 a provocat pierderi estimate între 30 și 50 de miliarde de dolari.

impactul economic mondial al epidemiei de H1N1 a fost estimat la 55 miliarde dolari, iar pierderile înregistrate de industria turismului din Mexic sunt evaluate la cinci miliarde dolari.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel