Epidemie coronavirus, impact minim estimat asupra turismului din Grecia

Vas de croazieră        Foto: Freewinds.org
Epidemia de coronavirus ar putea avea un impact asupra turismului în Grecia, potrivit unor analize recente pe această temă.

Ministrul elen al Turismului, Haris Theocharis, a estimat că impactul epidemiei cu noul coronavirus asupra sectorului turismului din Grecia va fi minim, în cazul în care va exista, iar obiectivul autorităţilor de la Atena de a avea o jumătate de milion de vizitatori chinezi în 2021 rămâne neschimbat, informează publicaţia Kathimerini.

Sectorul turismului este responsabil pentru un sfert din Produsul Intern Brut al Greciei.

Vorbind la postul de televiziune ERT, Theocharis a declarat: "aproximativ 60% - 70% din rezervările din China au fost anulate până în acest moment", dar a respins posibilitatea "reconsiderării zborurilor aeriene directe între Atena şi Shanghai", citează agerpres.ro.

Impactul asupra sectorului turismului din Grecia va fi probabil foarte redus deoarece "în afară de cei 31,35 milioane de turişti pe care i-am avut anul trecut, nu sunt incluşi cei 5,5 milioane de pasageri de pe navele de croazieră, din care doar 200.000 erau chinezi", a precizat oficialul elen.

Acesta a explicat că ar putea exista şi efecte pozitive pentru Grecia dacă ţara arată că nu are probleme cu virusul iar străinii care şi-au anulat vacanţele în Orientul Îndepărtat aleg în schimb Marea Mediterană.

Într-un recent interviu acordat Reuters, Harry Theocharis afirmase că în 2019 veniturile Greciei din turism au crescut cu 12-15% comparativ cu un nivel de aproximativ 16 miliarde euro în 2018, ca urmare a unei creşteri de 4-5% a sosirilor de turişti.

Turismul este un motor-cheie al economiei Greciei, ţară care în 2018 a pus capăt celui de-al treilea program de asistenţă financiară internaţională convenit după criza financiară din 2010. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel