Epidemie de gripă în Bulgaria: se închid școlile

Școală
Epidemia de gripă determină Bulgaria să ia măsuri severe. Astfel, cursrile se suspendă timp de o săptămână, precum și alte activități.    

Bulgaria a declarat epidemie de gripă de tip B la nivel naţional, din cauza înmulţirii rapide a numărului de îmbolnăviri, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii. Nu există deocamdată cazuri confirmate de contaminare cu noul coronavirus, care a lovit aproape 90 de ţări, potrivit unor surse citate de agerpres.ro. Aceasta înseamnă şcolile din Bulgaria vor închise închise între 6 şi 11 martie, ministerul recomandând şi suspendarea cursurilor în universităţi şi a evenimentelor cu participare numeroasă, inclusiv a celor sportive şi culturale.

Săptămâna trecută au fost recenzate aproape 4.000 de cazuri de gripă, dar numărul pacienţilor infectaţi a crescut dramatic în ultimele zile, au declarat experţii. Potrivit acestora, cele mai vulnerabile sunt persoanele sub 29 de ani.
„Nu a existat niciodată o creştere atât de dramatică a numărului de persoane infectate cu gripa B în Bulgaria”, a afirmat Todor Kantarghiev, directorul Centrului naţional de boli infecţioase.

Ministrul Sănătăţii, Kiril Ananiev, a emis de asemenea un ordin prin care se suspendă controalele medicale de rutină pentru femei şi copii, examenele de rutină şi imunizările, intervenţiile chirurgicale care nu presupun urgenţă, precum şi vizitele în toate instituţiile medicale.

Grădiniţele vor rămâne deschise, dar copiii trebuie să fie examinaţi medical la intrare, iar sălile să fie dezinfectate corespunzător. Părinţii pot alege însă să nu-şi trimită copiii la grădiniţă în intervalul 6-11 martie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel