EPIDEMIE GRIPĂ. Sorina Pintea, adevărata problemă: Ce poți să crezi?

EXCLUSIV
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, dezvăluie adevăratele probleme în legătură cu epidemia de gripă. 

"Nu am avut probleme cu achiziția vaccinului gripal, n-au fost probleme nici financiare, nici de achiziție, au fost probleme de estimare, dar nu din partea Ministerului Sănătății. Nu este o scuză, dar mi se pare că trebuie să fim mai responsabili când facem astfel de raportări." a spus ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

În cadrul conferinței transmise pe DCMEDICAL, Sorina Pintea a mai afirmat: "În momentul în care pe o raportare vezi că, într-un județ, sunt șase cazuri de gripă confirmate, din care 9 internate, ce poți să crezi? E o raportare falsă sau scrisă cu cifre din burtă. La fel, când într-un județ există patru decese cauzate de virusul gripal, poți să crezi că nu există niciun caz clinic confirmat? Ulterior s-a dovedit că au fost raportări greșite, în grabă, pentru că vrea ministrul să vadă ce se întâmplă cu epidemia. Aseară, am avut niște rapoarte care nu erau verifice, nu corespondeau cu realitatea."

”Trebuie să înțelegem că e iarnă, e sezonul gripelor, am ales să nu ne vaccinăm, ne asumăm!” a spus ministrul Sănătății. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel