Epidemiologul Silviu Epuran: Nu am trecut încă de primul val de COVID-19. Relaxarea poate duce la o explozie de cazuri

dr. Silviu Epuran - Epidemiolog
EXCLUSIV
Epidemiologul Silviu Epuran a vorbit în exclusivitate în cadrul dezbaterii ”Reforma în sănătate. Ce s-a schimbat în pandemie”, organizată de DC MEDIA GROUP, despre valul de infecții care îngroașă în continuare statisticile din  pandemia de coronavirus.

”În opinia mea, trecerea acestui ”prim val de infecții” este o concepție greșită total. De ce spun acest lucru. Acest ”prim val” nu a existat. Suntem tot în primul val, de fapt. În orice boală de tip infecțios, cum este și acest contact al omenirii cu acest SARS-CoV-2, există doi termeni epidemiologi: periodicitate și sezonalitate. În momentul în care vorbim de periodicitate, abia atunci putem vorbi de un așa-numit ”val doi”. Oamenii fiind la primul contact cu acest virus, nu au știut cu ce au de-a face și a fost un impact numit ”boom epidemiologic”, cu un număr foarte mare de infectați cu foarte multe persoane asimptomatice. Primul val nu a trecut, dar datorită măsurilor de precauție și mass-mediei și instituțiilor de sănătate publică, care au făcut apel pentru respectarea unor măsuri, se consideră că a avut loc o diminuare a numărului de cazuri. Relaxarea prematură a populației poate să conducă la o nouă explozie de cazuri. Cu toate acestea, populația s-a responsabilizat”, a declarat epidemiologul Silviu Epuran, în direct, la DC Medical. 

Urmărește dezbaterea aici: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel