Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Epilepsie în timpul pandemiei: cât de greu a fost accesul la consultații
01 iul, 13:37
Problemele pacienților cu epilepsie în perioada pandemiei a fost dezbătută în cadrul Interviurilor DC Medical cu medicul Ileana Ștefan, director executiv al ASPERO. 
de  Angela Sabău
Epilepsie
EXCLUSIV

Limitarea accesului pacienților la medic pe timpul pandemiei nu a fost una specific României, ci se pare că a fost valabilă în toate țările afectate. Medicul Ileana Ștefan, director executiv ASPERO a fost invitat la interviurile DC Medical și DC News unde a vorbit despre asta. Ea trăiește în Marea Britanie, însă pandemia a „prins-o” în țară, unde a rămas blocată pe toată această perioadă. „Am întâlnit astfel de situații și aici, dar nu este o problemă exclusiv întâlnită la noi. Majoritatea au încercat să spună că doar la noi se întâmplă lucrurile astea, dar nu e așa.

Întâmplare a făcut să fiu aici în toată această perioadă, din martie, nu am mai avut cu ce să mă întorc și m-am confruntat cu câteva situații. Și am avut pacient cu epilepsie care a apelat la mine pentru că știa că sunt în Marea Britanie, neștiind ce are de făcut. M-am implicat și am văzut cum stă situația, adică situația a fost complicată în general și pe plan național și internațional”, a explicat ea.

Potrivit medicului, deschiderea ambulatoriilor de specialitate este oportună. „Din punctul nostru de vedere, considerăm că ar fi oportună deschiderea etapizată a ambulatoriilor de specialitate. Din acele ambulatorii de specialitate pacienții ar avea acces la consultații, la tratamente pe specialitate. Am avut pacienți care stau cu dosarul de pensionare blocat de trei luni, exact de când a apărut această pandemie. Pentru că au nevoie de acele adrese de la medicul specialist”, a mai arătat ea.
Mai multe amănunte găsiți în materialul video atașat. 

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?