Epilepsie, smartwatch care detectează convulsiile la copii

Un smartwatch care detectează convulsiile la copii a fost aprobat de FDA pentru comercializare. Ceasul inteligent poate fi folosit de către copiii de la 6 ani în sus și are o precizie de 98%.  

Peste 3 milioane de persoane din SUA au epilepsie, aproximativ 300.000 sunt copii sub 14 ani. Un sfert din totalul persoanelor cu epilepsie au convulsii tonico-clonice, care sunt asociate cel mai adesea cu moartea bruscă neașteptată în epilepsie.

SmartWatch-ul Embrace este capabil să depisteze semnale din organism care pot fi asociate cu convulsii tonico-clonice generalizate, astfel că părinții sau îngrijitorii pot alerga imediat pentru a oferi ajutorul copiilor cu epilepsie.

,,Ceasul Embrace este un pas important înainte în capacitatea noastră de a identifica convulsii rapid și, astfel, de-a le permite părinților sau altora să răspundă”, a declarat dr. Orrin Devinsky, directorul Centrului de Epilepsie Comprehensivă din New York și a Institutului de Neurologie și Neurochirurgie Sfântul Barnaba.

Potrivit WebMd.com, ceasul Embrace a fost testat într-o unitate de monitorizare a epilepsiei la 141 pacienți cu epilepsie, incluzând 80 pacienți cu vârsta cuprinsă între 6 și 21 ani. În total, 53 din 54 de convulsii tonico-clonice generalizate au fost detectate de Embrace, având o rată de precizie de 98% în timpul testelor clinice.

Epilepsia este o afecțiune a creierului de care suferă o persoană dintr-o 100 de toate vârstele, însă procentul celor care suferă o convulsie în timpul vieţii este mult mai ridicat – spre 5%.

Cele mai frecvente convulsii sunt cele febrile, care apar de obicei la copiii între şase luni şi 5 ani. Diagnosticul de epilepsie poate fi pus numai în cazul în care crizele se repetă sau dacă prima convulsie este chiar un status epilepticus, respectiv o criză cu o durată de peste 15 minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel