EPOETINUM ALFA - prospect

Foto: Pixabay
EPOETINUM ALFA - prospect. Acţiune: Antianemic, factor de creştere hematopoietic; eritropoietină umană recombinantă, stimulează eritropoieza prin stimularea diferenţierii şi proliferării precursorilor elementelor figurate în măduva osoasă. 

EPOETINUM ALFA - prospect

Denumirea comercială: BINOCRIT, EPREX

Prezentare: Soluție injectabilă 

Indicații: Tratamentul anemiei asociate cu insuficienţă renală cronică (IRC) la pacienţii adulţi, adolescenţi şi copii care efectuează şedinţe de hemodializă şi la pacienţii adulţi care efectuează şedinţe de dializă peritoneală. Tratamentul anemiei severe de etiologie renală manifestă clinic, la pacienţii adulţi cu IR care nu efectuează încă şedinţe de dializă. Tratamentul anemiei şi reducerea necesarului de transfuzii la pacienţii adulţi care primesc chimioterapie pentru tumori solide, limfom malign sau mielom multiplu şi la care efectuarea transfuziei prezintă un risc datorită stării generale a pacientului. Creşterea producerii de sânge autolog la pacienţii aflaţi în program de predonare. Reducerea expunerii la transfuzii cu sânge alogen (preoperator) la adulţii fără deficit de fier, programaţi pentru intervenţie chirurgicală ortopedică majoră, care au un risc crescut de a dezvolta complicaţii post-transfuzionale. 

Contraindicații: Pacienţi care dezvoltă aplazie eritrocitară pură (AEP) în urma terapiei cu oricare formă de eritropoietină. Hipeternsiune arterială (HTA) necontrolată prin tratament. Toate contraindicaţiile asociate programelor de predonare de sânge autolog trebuie respectate. Hipersensibilitate. Pentru indicaţia "intervenţie chirurgicală ortopedică electivă majoră": boli coronariene severe, boli ale arterelor periferice, ale vaselor carotidiene sau cerebrale, inclusiv infarct miocardic recent sau AVC. Pacienţi la care urmează să se efectueze intervenţii chirurgicale şi care, indiferent de motiv, nu pot utiliza profilactic medicaţie antitrombotică adecvată. 

Atenție!: Prudenţă în anemie refractară cu exces de blaşti în transformare, epilepsie, trombocitoză, insificiență hepatică (IH) cronică, deficit de acid folic şi vitamină B12, supraîncărcare marcată cu aluminiu. Monitorizarea potasemiei, a trombocitelor şi a hemoglobinei. 

Reacții adverse: HTA cu simptome de tip encefalopatie, creştere moderată, dependentă de doză, a numărului trombocitelor, tromboze ale şuntului, scădere a valorilor feritinei serice, simultan cu creşterea valorii hematocritului; rar pot să apară reacţii cutanate precum rash, prurit, urticarie sau reacţii la locul de injectare. Izolate s-au observat reacţii anafilactoide, simptome de tip gripal precum febră, frisoane, cefalee, dureri la nivelul membrelor şi/sau osoase, stare de rău. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel