Șerpi, 2 persoane mușcate în Caraș-Severin. DSP reface stocurile de ser antiviperin

Mușcătura de viperă este foarte periculoasă
După ce 2 persoane au fost mușcate de șerpi în județul Caraș-Severin, Direcția de Sănătate Publică se grăbește să reînnoiască stocurile cu ser aniviperin, întrucât multe din dozele rămase de anul trecut au expirat.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) a județului Caraș-Severin a făcut demersuri la Compania Națională Unifarm pentru a verifica disponibilitatea stocurilor de ser antiviperin, deoarece cele mai multe dintre serurile antiviperin rămase în jude au depășit recent termenul de valabilitate.

„Unifarm va rezolva în câteva zile achiziționarea de ser antiviperin de la un nou producător. În același timp, DSP a trimis o serie de adrese spitalelor din județ pentru a-și reface stocurile de ser, iar în urmă cu o zi a transmis, din partea Ministerului Sănătății, rugămintea ca toate unitățile sanitare spitalicești să comunice cantitățile de ser consumat între august 2018 și mai 2019, precum și necesitățile pentru următoarea perioadă, pentru a li se asigura posibilitatea să procure ser", a afirmat purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin, Daniel Botgros.

Două persoane mușcate în ultimele săptămâni

La Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Județean de Urgență Reșița a ajuns recent un bărbat în vârstă de 43 de ani, care a fost mușcat de un șarpe, acesta aflându-se în prezent în afara oricărui pericol, după ce a primit ser antiviperin și a luat tratament. Bărbatul este din Brăila și a fost mușcat de șarpe pentru că l-a ridicat ca să-l arate copiilor săi.

„Starea pacientului este bună, în prezent, și urmează să fie externat. A primit ser antiviperin, tratament perfuzabil, antihistaminice, cortizon și asociere de antibiotice. La acest moment, la UPU a Spitalului Județean de Urgență Reșița mai există o singură fiolă care se încadrează în termenul de valabilitate", a declarat marți, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al spitalului reșițean, Roxana Bălan.

O altă persoană a fost mușcată de viperă în zona Moldova Nouă, în urmă cu circa două săptămâni.

Turiștii care fac drumeții în zonele Cheile Carașului, Cheile Nerei sau în împrejurimile stațiunii Băile Herculane sunt sfătuiți să fie prudenți când urcă prin pădure și să nu se apropie de vipere dacă le văd.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel