Eșec folosit în favoarea persoanelor seropozitive. Irina Dumitru: am rămas cu foarte multe doze de vaccin și atunci AM DECIS

EXCLUSIV
Conf. dr. Irina Dumitru a explicat la dezbaterea online „Vaccinarea, prezent și viitor”, organizată de trustul de presă DC Media Group, cum s-a reușit ca eșecul campaniei de vaccinare anti HPV să fie transformat într-un succes, la persoanele seropozitive.

Pacienți seropozitivi sunt vaccinați antigripal în fiecare an, cu toate că majoritatea dintre ei și-ar dori să fie imunizați pentru mai multe afecțiuni. 
Conf. dr. Irina Dumitru, de la Facultatea de Medicină Constanța, a menționat în cadrul dezbaterii online „Vaccinarea, prezent și viitor”, organizată de Trustul de presă DC Media Group, că persoanele seropozitive din România sunt vaccinate împotriva gripei în fiecare an, însă se caută soluții pentru obținerea mai multor vaccinuri gratuite pentru această categorie de persoane vulnerabile.
De asemenea, ea a mai arătat cum a fost folosit eșecul campaniei de vaccinare anti HPV, în folosul femeilor seropozitive.  
„La vremea la care acea campanie de vaccinare HPV a eșuat, cel puțin la noi, la Direcția de Sănătate Publică, am rămas cu foarte multe doze de vaccin și atunci am hotărât, bineînțeles că am avut aprobarea DSP-ului, de a administra aceste vaccinuri femeilor aflate la vârste fertile și care sunt HIV pozitive. Și acesta a fost un lucru foarte bun, pentru că rata de a dezvolta cancer de col uterin la femeile HIV pozitive la vârsta fertilă a fost destul de mică  în timp. Au trecut 12 ani și noi avem foarte puține cazuri la aceste femei, pentru că s-au vaccinat atunci antiHPV. 
De asemenea am reușit să vaccinăm o mare parte dintre cei infectați cu HIV, cu vaccin pneumococic și ne dorim să achiziționăm și celelalte vaccinuri, dar vaccinarea gripală se face în fiecare an și trebuie să vedem modul în care-i putem vaccina pentru COVID-19, pentru că își doresc. Avem nenumărate semnale care arată că își doresc să se vaccineze”, a explicat ea în cadrul dezbaterii.

Detalii găsiți în materialul video atașat

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel