Eugen Teodorovici, ce ar trebui să facă Nelu Tătaru ca să rezolve criza de medici din România

Eugen Teodorovici. Foto: DC News
Social-democratul Eugen Teodorovici susține că România, la nivel european, „nu își joacă mai deloc cartea” și că Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, ar trebui să pună urgent proverbialul picior în prag. 

Social-democratul Eugen Teodorovici, fost ministru al Finanțelor, a vorbit despre criza de medici din România, miercuri, la DCNews, dezvăluind o discuție pe care a purtat-o cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

„România nu își joacă, la nivel european, cartea mai deloc. Eu tot timpul am spus că țările din zona euro, față de cele care mai sunt în afara euro, nu trebuie să aibă diferențe de finanțare, sprijin etc. Nu putem avea întâlniri separate. Cu alte cuvinte, să stăm toți la masă. (...) România niciodată n-a făcut cu actuala conducere o astfel de discuție. Ai Consiliul European. Tu te ridici de la masă și spui așa: dacă pentru România nu găsiți o soluție încât să primească asta, asta, asta, asta... Mi-ați luat medicii din România, i-ați atras cu salarii și așa mai departe. Normal, oamenii au plecat pentru o situație mai bună. Dar eu acum sunt în pandemie. (...) Măcar lasă-mă să aduc în România medici din Turcia, din zone care nu sunt în zona europeană. Știți că noi nu putem astăzi să avem astfel de transferuri?!”, a spus Eugen Teodorovici în cadrul unui interviu acordat DCNews. 

Ce i-a spus între patru ochi ministrului Sănătății Nelu Tătaru, aflați pe DC News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel