Eugenia Șerban, lupta cu cancerul. Gestul care a salvat-o și pe care fiecare femeie trebuie să îl facă

EXCLUSIV
Actrița Eugenia Șerban a vorbit, la interviurile la DC News și DC Medical, despre cum a reușit să învingă nu unul, ci două tipuri de cancer. 

Actrița a aflat că suferă de două tipuri de cancer, genital și de sân, în urma unui control de rutină. 

"Am trecut printr-un an mai complicat. Probabil cel mai complicat an din viața mea. Am spus-o și o să o repet, orice femeie, trebuie să se ducă la acel control anual. Eu am fost la controlul meu anual și așa am depistat cele două cancere", a povestit actrița. 

A avut un tip de cancer accelerat ceea ce înseamnă că timpul și perioada până la a accesa tratamentul potrivit, este esențial. 


"Eu am avut, din păcate, una din aceste forme, foarte accelerate, ale cancerului. Norocul meu că l-am depistat foarte devreme și era un grad 1 și jumătate,  când a fost făcută biopsia, la nici două săptămâni după ce l-am depistat, prin ecografia mamară, iar la o lună de zile, când a fost făcută operația, deja aveam grad 2 și jumătate. Era o formă foarte accelerată, această formă care nu te lasă să dormi liniștit foarte mult timp", a explicat Eugenia Șerbam. 


Nu a avut niciun simptom și niciun indiciu care să o ducă cu gândul că ar putea avea o boală gravă. 

"Nu am avut niciun simptom. Era controlul meu de rutină. Aveam 49 de ani, eram în prag de premenopauză, și mergeam la controlul de rutină anual, la ginecolog. Ginecologul s-a sesizat prima dată că ceva nu este în regulă. Aveam și un cancer genital. În ziua în care mi-a făcut prima biopsie, mi-a spus că vrea, de urgență, o ecografie la sân, zi în care am și făcut ecografia și s-a descoperit că aveam două tumori și la sân. Nu aveau legătură între ele cele două cancere, dar erau pornite în același timp. ", a povestit actrița, care a decis 

 

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel