Examen pentru atestatele de studii complementare pentru medici, dentiști și farmaciști

Medic
Ministerul Sănătății organizează, în perioada 6 noiembrie - 6 decembrie, sesiune de examen pentru atestatele de studii complementare pentru medici, medici dentiști și farmaciști. Iată ce conține dosarul de înscriere, unde se depune, când și cum vor fi anunțate rezultatele

Potrivit unui anunț publicat pe site-ul Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București, pentru această sesiune pot depune dosare de înscriere candidații care au finalizat până la data de 30 septembrie pregătirea teoretică și practică efectuată în vederea obținerii atestatelor de studii complementare.

Dosarele se depun la DSP-uri la serviciul RUNOS, până pe 11 octombrie 2019. Dosarele de examen pot fi depuse sau transmise și prin servicii poștale, la Centrul de Resurse Umane în Sănătate Publică al Ministerului Sănătății, sediul din Str. Bodești nr. 1, sector 2, București, cu excepția atestatelor în Acupunctură, Api-Fito-Aromaterapie, Asistența medicală de urgență prespitalicească, Asistența medicală de urgență pentru structuri UPU, Farmacie homeopată, Homeopatie și Implantologie.

Înscrierile pentru atestatele în Acupunctură, Api-Fito-Aromaterapie, Asistența medicală de urgență prespitalicească, Asistența medicală de urgență pentru structuri UPU, Farmacie homeopată, Homeopatie și Implantologie se fac în aceeași perioadă, respectiv până pe 11 octombrie 2019 inclusiv, prin Direcțiile de Sănătate Publică din centrele universitare în care s-a făcut pregătirea pentru atestatele respective: București, ClujNapoca, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.

Atenție, candidații vor fi înscriși cu numele și prenumele completate corect conform actului de identitate în termen de valabilitate, utilizând caracterele diacritice: Ă,Î,Â,Ș,Ț.

Examenele se vor desfășura în centrele universitare medicale acreditate de Ministerul Sănătății în care s-a efectuat pregătirea.

Pentru fiecare probă de examen, nota minimă de promovare este 5,00, cu excepția probelor de examen pentru care sunt precizate alte condiții minime de promovare (calificativ admis/respins). În cazul în care la una dintre probele de examen nu se obține nota minimă de promovare, candidatul este declarat nepromovat. Media finală minimă de promovare a examenului pentru obținerea atestatelor de studii complementare este 7,00.

Arondarea candidaților pe atestate de studii și centre universitare medicale va fi comunicată în ziua de 24 octombrie pe site-ul Ministerului Sănătății, la rubrica „Concursuri și examene naționale".

Dosarele trebuie să conțină: 

- cerere de înscriere (modelul pentru București îl găsiți AICI) în care se va preciza denumirea atestatului precum și centrul universitar medical în care se dorește susținerea examenului, conform pregătirii efectuate (se va menționa data și locul nașterii – necesare eliberării atestatului, precum și un număr de telefon de contact). În cerere se va preciza și Direcția de Sănătate Publică la care solicită transmiterea atestatului;

- copia diplomei de medic/medic dentist/farmacist (licență);

- copia certificatului de medic/medic dentist/farmacist specialist sau primar;

- copia Certificatului de Membru al organizației profesionale de profil, cu viza valabilă pentru anul în curs, în condițiile prevăzute de Legea nr. 95/2006, Republicată, cu modificările și completările ulterioare;

- copia actului de identitate (BI/CI), în termen de valabilitate;

- copii ale documentelor de schimbare a numelui (dacă este cazul);

- certificate din care să rezulte absolvirea cursurilor de pregătire, eliberate de autoritățile competente, conform celor prevăzute pentru fiecare atestat (copii xerox). Pentru medicii specialiști care au efectuat pregătirea ca modul obligatoriu în rezidențiat, o copie xerox a modulului din carnetul de rezident, precum și a primei pagini a carnetului.

- adeverințe sau caracterizări care să ateste efectuarea stagiilor practice și a numărului de examinări prevăzute pentru fiecare tip de atestat (unde este cazul);

- pentru atestatele care se pot obține numai ulterior unei pregătiri confirmate printr-un alt atestat, (ex: ecocardiografie transesofagiană, IRM, endoscopie digestivă terapeutică, chirurgie laparoscopică nivel II-tehnici avansate), candidații vor depune și copia xerox a atestatelor menționate, obținute anterior;

- adeverința de la locul actual de muncă din care să reiasă funcția și gradul profesional, cu menționarea specialității și a numărului ordinului de confirmare în gradul profesional;

- chitanța de plată a taxei de 400 lei, achitată pe numele candidatului prin mandat poștal sau O.P. La locul pentru corespondență se va menționa Taxa participare examen atestate.

Listele candidaților al căror dosar de înscriere este admis, precum și președintele de comisie, locul, data și ora de prezentare la examen, pentru toate atestatele, vor fi afișate la data de 01 noiembrie 2019 pe site-ul Ministerului Sănătății www.ms.ro, la rubrica - Concursuri și examene naționale.

PRECIZĂRI IMPORTANTE PENTRU TOȚI CANDIDAȚII

- Taxa de examen se poate returna numai în situația dosarelor respinse. Candidații absenți la examen vor beneficia de reportarea taxei pentru sesiunea următoare.

- Candidații care depun dosare de examen incomplete și ale căror dosare nu se vor completa cu toate documentele necesare prezentării la examen, nu se vor regăsi în listele candidaților.

- Candidații care vor constata greșeli de redactare ale numelui vor înștiința secretarul comisiei de examen și vor depune la comisie o copie a actului de identitate.

Ce candidați se pot încrie la aceste examen, aflați din document.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel