EXCLUSIV: Coronavirusul din China, autoritățile române iau măsuri. Dr Rafila, ultimele informații

Călătorie
EXCLUSIV
Prof dr Alexandru Rafila spune că în România s-au luat o serie de măsuri pe aeroporturile internaționale privind coronavirusul din China.

Coronavirus, autorități. Autoritățile din România au dispus o serie de măsuri de prevenire a coronavirusului din China. Prof. dr. Alexandru Rafila, membru în Consiliul Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății, a declarat, pentru DC Medical, că s-au distribuit materiale informative în mai multe limbi, inclusiv în chineză, pe toate aeroporturile internaționale din țară, București, Cluj, Iași și Timișoara. Tot acolo se află și puncte medicale unde pasagerii care ar prezenta simptome de infecții virale primesc un prim consult.

Spitale din cele patru orașe amintite, inclusiv cele de Boli Infecțioase, au primit indicații să fie pregătite în cazul apariției vreunei alerte.

"Noi am propus camere termice pe aeroporturi", spune prof. dr. Rafila. Acesta afirmă că s-a făcut recomandarea instalării unor astfel de camere, însă decizia și achiziționarea lor aparține Ministerului Transporturilor.

Apariția primelor cazuri de coronavirus în Europa a transformat riscul scăzut de răspândire într-unul moderat. Noul coronavirus a ucis 41 de chinezi și a îmbolnăvit peste 1.300 de oameni în China. Virusul s-a răspândit în sudul Asiei, SUA, Australia - primele 4 cazuri confirmate oficial (The Independent) - și Europa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel