Exercițiul banal care te poate proteja de boli de inimă, diabet și AVC

Întinderea (stretching-ul) ar putea fi o modalitate eficientă de a ține la distanță bolile de inimă, diabetul și atacul vascular cerebral, sugerează un nou studiu. 

Trei luni de stretching pasiv pot ajuta la îmbunătățirea fluxului sanguin, facilitând dilatarea arterelor și scăderea rigidității acestora, arată oamenii de știință italieni.

Stretching-ul pasiv implică o forță externă, cum ar fi o altă persoană sau un accesoriu, pentru a se întinde, în timp ce stretchingul activ se efectuează pe cont propriu.

Studiul (link direct), publicat în  The Journal of Physiology,  arată avantajele întinderii pasive, care pot fi  potrivite și pentru persoanele care nu au o formă fizică adecvată pentru acest tip de exercițiu sau, din diferite motive medicale, nu le pot efectua singuri.

Cercetătorii au observat modificări ale vaselor de sânge care ar putea avea implicații asupra bolilor, inclusiv  asupra bolilor de inimă și ar putea ajuta la formarea de programe de tratament ieftine și fără medicamente.

Funcția vasculară, capacitatea de dilatare și contracție a unei artere, este un marker important al sănătății cardiovasculare, iar îmbunătățirea și menținerea funcției vasculare este crucială pentru prevenirea bolilor cardiovasculare.

De asemenea, stretching-ul pasiv - care poate include ajutorul unui alte persoane, un accesoriu pentru exerciții fizice, gravitație sau chiar o altă parte a corpului - este util pentru ameliorarea spasmelor musculare.

Mai mult, acest tip de exercițiu poate fi utilizat în timpul spitalizării sau după intervențiile chirurgicale, pentru a păstra sănătatea vasculară atunci când pacienții au mobilitate redusă și pot fi, de asemenea, efectuate la domiciliu de către îngrijitori sau membrii familiei.

 

Studiul integral, aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel