Expert al Institutului Cantacuzino: e de dorit să se producă din nou vaccinuri

Flacoane   FOTO: pixabay
EXCLUSIV
Profesorul de Microbiologie Mircea Ioan Popa a făcut o scurtă prezentare a Institutului Cantacuzino, unde lucrează ca specialist, în cadrul emisiunii Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu.

Profesorul Mircea Ioan Popa predă Microbiologie la Universitatea de Medicină Carol Davila din București și activează ca specialist la Institutul dr Ioan Cantacuzino. Invitat la Academia de Sănătate acesta a făcut un scurt istoric al instituției unde lucrează.

”Institutul Cantacuzino, aflat în subordinea Ministerului Apărării Naționale, este un institut care anul viitor va împlini 100 de ani și ceea ce e foarte interesant - și e bine că lucrurile stau așa - e că a reușit să păstreze de-a lungul istoriei toate misiunile pe care profesorul Cantacuzino le-a stabilit în 1821. Profesorul Cantacuzino era și profesor, și cercetător. Avea și grad militar, a ajuns până la finalul carierei să devină general în armata română. Institutul Cantacuzino s-a ocupat de analize, analize pentru sănătatea publică, cercetare, învățământ și producție. Acest lucru a continuat de-a lungul timpului și o bună parte din istoria - produsele Institutului au fost cele care au fost utilizate inclusiv în ceea ce numim programul național de imunizări.

În momentul de față, acest produse - mă refer la vaccinuri - sunt de dorit să se producă din nou în Institutul Cantacuzino; și sub coordonarea și cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale se dorește ca această producție să reînceapă. 

(...) Și în activitatea de cercetare se analizează inclusiv posibilități de a produce vaccinuri modificate sau îmbunătățite în continuare”, explică expertul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel