Expunerea la soare, tratament pentru scăderea tensiunii arteriale

Expunerea la soare este legată de scăderea tensiunii arteriale, spune un nou studiu.  

Pentru noul studiu, apărut vineri în Journal of the American Heart Association, cercetătorii au examinat citirile de tensiune arterială de la peste 342.000 de pacienți din aproape 2.200 de clinici pe parcursul a trei ani, începând din ianuarie 2011. Mai mult de o treime dintre pacienți erau afro-americani.

Citirile tensiunii arteriale au fost mediate pe lună, apoi au fost corelate cu rapoartele privind temperatura în aer liber și radiațiile ultraviolete, care, de asemenea, au fost mediate în lecturi lunare. Cercetătorii au ajustat variabile precum sexul, vârsta și indicele de masă corporală al subiecților.

Cercetătorii au descoperit că expunerea la lumina soarelui UV a fost asociată cu tensiunea arterială sistolică mai mică (primul număr dintr-o citire a tensiunii arteriale) indiferent de temperatură. Este pentru prima dată când un studiu amplu a demonstrat asta, a spus autorul principal, dr. Richard Weller.

Weller, profesor de dermatologie la Universitatea din Edinburgh, în Scoția, a spus că cercetătorii au cunoscut variația sezonieră a tensiunii arteriale de zeci de ani, dar au legat-o de factori precum temperatura și vitamina D, care se produce atunci când pielea este expusă la lumina soarelui.

Dar studiile repetate nu au reușit să demonstreze că vitamina D scade tensiunea arterială, a spus el. Și deși această lucrare a sugerat că temperatura a jucat într-adevăr un rol, "jumătate din variația sezonieră a tensiunii arteriale este independentă de temperatură. Se datorează numai UV. Și asta este cu adevărat interesant."

Weller a spus că efectul luminii solare pare să fie mic, dar semnificativ - cu un efect mai mare în rândul persoanelor cu pielea albă decât a celor cu pielea întunecată.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai bune uleiuri esențiale care reduc inflamația
10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel