Familia unui jandarm decedat la spital acuză medicii de rele tratamente

Salon de spital    FOTO: pexels.com
Familia unui jandarm decedat la spital, în urma unui accident rutier, acuză medicii de rele tratamente.

Familia unui jandarm în vârstă de 48 de ani, care a decedat în spital după ce a suferit un accident rutier în timpul unei misiuni, acuză medicii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş de rele tratamente aplicate acestuia. Conducerea SCJU susţine că va pune la dispoziţia anchetatorilor toate documentele necesare.
Jandarmul a ajuns la UPU-SMURD Târgu Mureş în data de 13 noiembrie, după ce maşina de serviciu în care se afla, împreună cu un alt coleg, a fost implicată într-un accident rutier în localitatea Trei Sate. După un timp, acesta a început să acuze dureri, motiv pentru care au fost efectuate investigaţii Computer Tomograf.
Imediat după decesul jandarmului, consemnat în urmă cu o zi, ca urmare a unui stop cardio-respirator, după cum figurează în fişa medicală, fiica acestuia a postat un mesaj video pe Facebook, în care relata discuţiile pe care le-a purtat cu tatăl ei şi acuza faptul că bărbatul "a murit cu zile".
Potrivit mesajului video, tânăra susţine că jandarmul se plângea de dureri crunte în zona bazinului, că a fost diagnosticat cu COVID-19, având ambii plămâni afectaţi şi că a fost transferat din zona roşie în aşteptarea unei operaţii la bazin, care nu a mai avut loc nici după trei zile. Tânăra a spus că a vorbit cu tatăl ei, iar acesta i-a spus că suferea de dureri crunte şi că nimeni nu s-a deranjat nici măcar să îi facă un calmant sau să îi dea apă, potrivit Agerpres.

Managerul SCJU Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat că pacientul a decedat după ce suferit un stop cardio-respirator şi că, dacă familia va depune vreo plângere penală sau va sesiza Colegiul Medicilor, unitatea sanitară va pune la dispoziţie foaia medicală. „Pacientul de 48 de ani a fost internat cu traumatism prin accident rutier. Luxaţie coxo-femurală posterioară cu fractură coloanei posterioare acetabul drept. Fractură complex cotil stâng cu protruzie femurală, fractură ram ilio ischio pubian stâng. Aspect CT de pneumonie bazală bilaterală virală, iar la testul Real Time PCR a fost confirmat cu COVID-19. Decesul a fost înregistrat în data de 17 noiembrie, cauza fiind stop cardio-respirator. Dacă va fi depusă o sesizare penală sau va fi sesizat Colegiul Medicilor, vom pune la dispoziţie foaia medicală", a precizat Claudiu Puiac.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel