Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Febra Dengue a răspus peste 1.000 de oameni din Filipine
10 sep 2019 / 17:23
Febra Dengue a ucis în primele opt luni ale anului peste 1.000 de oameni în Filipine. 40% dintre victime erau copii între 5 și 9 ani.
de  Adisa Codruț
Țânțarii transmit febra Dengue

Febra Dengue, Filipine. Ministerul Sănătății din Filipine a anunțat marți, 10 septembrie, că peste 1.000 de persoane au murit din cauza febrei Dengue în Filipine în primele opt luni ale acestui an. Aproape 40% din cele 1.021 de victime erau copii cu vârste cuprinse între 5 şi 9 ani, informează Agerpres.

Numărul deceselor a fost aproape dublu faţă de cele înregistrate în acelaşi perioadă a anului trecut, au mai anunțat reprezentanți ai Ministerului Sănătății. 

Între ianuarie și august 2019 s-au raportat 249.332 cazuri de febră Dengue, comparativ cu 119.224 în primele opt luni ale anului 2018. Luna trecută, Filipine a decretat epidemie naţională de febră Dngue pe fondul creşterii numărului de îmbolnăviri. Ministerul Sănătăţii a afirmat că epidemia nu se află încă sub control, chiar dacă rata creşterii numărului de cazuri s-a redus din luna august.

Creşterea numărului de cazuri, mai arată sursa citată, survine la doi ani după ce guvernul filipinez a oprit un program de imunizare în masă folosind un vaccin produs de o firmă franceză din cauza problemelor de siguranţă. Autoritățile filipineze au stopat programul după ce firma franceză a dezvăluit că, potrivit unui studiu pe termen lung, copiii care nu fuseseră anterior infectaţi cu această boală infecțioasă ar putea risca să contracteze o formă mai periculoasă a bolii dacă li se administrează vaccinul.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?