Febra Dengue a răspus peste 1.000 de oameni din Filipine

Țânțarii transmit diferite boli, inclusiv virusul West Nile
Febra Dengue a ucis în primele opt luni ale anului peste 1.000 de oameni în Filipine. 40% dintre victime erau copii între 5 și 9 ani.

Febra Dengue, Filipine. Ministerul Sănătății din Filipine a anunțat marți, 10 septembrie, că peste 1.000 de persoane au murit din cauza febrei Dengue în Filipine în primele opt luni ale acestui an. Aproape 40% din cele 1.021 de victime erau copii cu vârste cuprinse între 5 şi 9 ani, informează Agerpres.

Numărul deceselor a fost aproape dublu faţă de cele înregistrate în acelaşi perioadă a anului trecut, au mai anunțat reprezentanți ai Ministerului Sănătății. 

Între ianuarie și august 2019 s-au raportat 249.332 cazuri de febră Dengue, comparativ cu 119.224 în primele opt luni ale anului 2018. Luna trecută, Filipine a decretat epidemie naţională de febră Dngue pe fondul creşterii numărului de îmbolnăviri. Ministerul Sănătăţii a afirmat că epidemia nu se află încă sub control, chiar dacă rata creşterii numărului de cazuri s-a redus din luna august.

Creşterea numărului de cazuri, mai arată sursa citată, survine la doi ani după ce guvernul filipinez a oprit un program de imunizare în masă folosind un vaccin produs de o firmă franceză din cauza problemelor de siguranţă. Autoritățile filipineze au stopat programul după ce firma franceză a dezvăluit că, potrivit unui studiu pe termen lung, copiii care nu fuseseră anterior infectaţi cu această boală infecțioasă ar putea risca să contracteze o formă mai periculoasă a bolii dacă li se administrează vaccinul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel