Febra după vaccinul COVID trece în 12 ore cu o pastilă banală. Medic: "Ca să știe toți oamenii"

Febra după vaccinul anti-COVID trece în 12 ore cu o pastilă banală. 

Medicul de familie Valeria Herdea a dezvăluit că s-a tratat cu paracetamol, după ce a făcut febră în urma imunizării împotriva coronavirusului. 

Am făcut vaccinul, am fost foarte bine, după care am făcut febră 38 de grade, m-am simțit mai obosită, dar am luat Paracetamol și s-a rezolvat. Foarte mulți dintre cei vaccinați pot dezvolta o reacție, o durere a brațului, o reacție febrilă. Am spus cinstit ce mi s-a întâmplat, ca să știe toți oamenii. 95% dintre oameni nu au nimic. La 5% apar reacții. Am luat Paracetamol și după 12 ore nu am mai avut nimic, a spus medicul la o emisiune online. 

"Rugămintea e să ne păstrăm calmul, să comunicăm doctorului ce avem… Să nu ajungem la automedicație. Febra de după vaccin NU necesită antibiotic. Dacă avem o răceală ușoară, ne putem vaccina. Dar nu ne vaccinăm dacă avem o stare febrilă acută.", a continuat dr. Herdea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel