FERROSI GLUCONAS - prospect
07 oct 2020 / 18:34
FERROSI GLUCONAS - prospect. Acţiune: Constituent esenţial al organismului; intră în structura hemoglobinei, intervine în lanţul respirator, fiind un constituent al citocromilor, menţine integritatea ţesuturilor epiteliale. 
de  DCMedical Team
Foto: Pixabay

FERROSI GLUCONAS - prospect

Denuirea comercială: ASCOFER 

Prezentare: Comprimate  

Indicații: Anemii feriprive (microcitare) posthemoragice, prin aclorhidrie, de sarcină, secundare infecţiilor, infestării parazitare sau cancerului; anemii macrocitare tratate cu cianocobalamină; stări de sideropenie la copii în creştere, în caz de hemoragii cronice; pentru profilaxia carenţelor de fier în sarcină, la copii, la donatori de sânge. 

Contraindicații: Hemocromatoză, hemoliză cronică, anemie sideroacrestică, anemia din intoxicaţia cu plumb, talasemie, boli hepatice grave, alergie sau intoleranţă la fier; gastrite severe, ulceraţii gastrice, varice esofagiene, diaree, colită ulceroasă, sindrom de malabsorbţie intestinală (se recomandă fier injectabil). 

Atenție!: Hiposideremia asociată cu sindroame inflamatorii nu răspunde la trat. cu fier; este necesar trat. etiologic al anemiei; control al eficacităţii trat. la 3 luni; interacţiuni medicamentoase cu tetracicline, bifosfonaţi, penicilamină, tiroxină, fluorochinolone, anti-acide. 

Reacții adverse: Rareori greaţă, dureri epigastrice, constipaţie sau diaree (scaunul este coIorat în negru), senzaţie de vertij, bufeuri de căldură. 

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?