Fertilitate permanentă: Menopauza ar putea disparea în viitor

Pe măsură ce tot mai multe femei amână nașterea, evoluția poate începe să întârzie menopauza sau să o îndepărteze complet, prevestesc cercetătorii canadieni.

"Menopauza nu este o boală. Este o afecțiune medicală care apare din cauza comportamentului uman", și se poate încheia cu o schimbare a comportamentului, a spus biologul evoluționist Rama Singh, coautor al unei lucrări publicate pe 19 aprilie în revista BMC Women Health.

Singh este profesor la Universitatea McMaster din Hamilton, Ontario.

Anterior, el a spus că fertilitatea femeilor se termină la vârsta de mijloc, deoarece bărbații au preferat mult timp partenerii mai tineri. De mii de ani, femeile mai în vârstă, care nu mai făceau copii, au acumulat mutații genetice legate de infertilitate, care au dus la menopauză, a susținut el, potrivit Medicinenet.

În noua lucrare, echipa lui Singh a menționat că schimbarea valorilor sociale și îmbunătățirea științei, testarea medicală și asistența medicală au determinat femeile din întreaga lume să întârzie concepția.

De exemplu, în Canada, vârsta medie la care naște o femeie, a crescut de la 23 la 30 în ultimii 50 de ani.

Evoluția este răspunsul pentru femeile care au copii mai târziu în viață, potrivit lui Singh.

"Această schimbare majoră trebuie să se reflecte în vârsta reproductivă a femeilor. Facem în 50 de ani ceea ce ar fi luat natura mii de ani", a spus Singh într-un comunicat de presă universitar. "Se va întâmpla. Se întâmplă din cauza schimbărilor sociale. Femeile au control acum."

Pentru studiu, cercetătorii au analizat datele culese de la 747 de femei din SUA care au făcut parte dintr-un studiu de sănătate de 12 ani. La începutul menopauzei au existat variații semnificative.

„Faptul că există variații între indivizi și între populații și grupuri etnice, ne spune că menopauza este o trăsătură în schimbare, în evoluție, care este încă foarte dinamică și că poate fi modificată", a spus Singh.

Evoluția va selecta variații genetice care favorizează fertilitatea mai lungă la femei, întârziind apariției menopauzei de la intervalul actual de vârsta cuprinsă între 45 și 60 de ani, la o vârstă mai înaintată, potrivit cercetătorilor. Aceasta este probabil să apară în intervalul unei generații, au spus autorii studiului.

În cele din urmă, menopauză poate să nu mai apară deloc, au sugerat autorii studiului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel