FIDAXOMICINUM – prospect

Foto: Pixabay
FIDAXOMICINUM – prospect. Acţiune: Antibiotic macrociclic; bactericid, prin inhibarea ARN-polimerazei bacteriene, cu inhibarea sintezei de ARN. Acţionează specific asupra bacteriei G+ anaerobe Clostridium difficile. 

FIDAXOMICINUM – prospect

Denumirea comercială: DIFICLIR 

Prezentare: Comprimate filmate 

Indicații: Tratamentul infecţiilor cu Clostridium difficile (CDI), cunoscute şi ca boala diareică asociată cu C. difficile (CDAD). 

Contraindicații: Hipersensibilitate. 

Atenție!: Prudenţă în caz de insuficiență renală (IR) severă sau insuficiență hepatică (IH) moderată până la severă. Prudenţă la pacienţii cu colită pseudomembranoasă sau CDI fulminante sau ameninţătoare de viaţă, din cauza datelor clinice disponibile limitate. Prudenţă la pacienţii cu afecţiune inflamatorie intestinală concomitentă, din cauza riscului de creştere a absorbţiei şi a riscului potenţial pentru reacţii adverse sistemice. Nu se recomandă administrarea concomitentă de inhibitori potenţi de glicoproteină P, de ex. ciclosporina, ketoconazol, eritromicina, claritromicina, verapamil, dronedarona şi amiodarona. Este de preferat evitarea în sarcină şi în alăptare, din cauza datelor clinice inexistente. 

Reacții adverse: F re c v e n te : greaţă, vărsături, constipaţie. M a i p u ţin fre c v e n te : apetit alimentar scăzut, ameţeală, cefalee, disgeuzie, distensie abdominală, flatulenţă, xerostomie, creşterea ALT (alanin aminotransferaza). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel