Florin Buicu: Dacă scoatem obligativitatea, Legea vaccinării ar putea fi aprobată mâine!

Dr Florin Buicu, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților. Foto: DC Medical
EXCLUSIV
Președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, dr Florin Buicu, a explicat la dezbaterea „Vaccinarea, dimensiune strategică a politicilor de sănătate publică”, organizată de DC Medical și DC Media Group, că Legea vaccinării nu a fost încă aprobată de deputați din cauza paragrafului care prevede „obligativitatea vaccinării”. 

„În momentul de față, singurele modificări importante care au nevoie de lege sunt legate de obligativitatea vaccinării. Celelalte aspecte din corpul legii sunt elemente care, la urma-urmei, au posibilitatea de a fi reglementate prin acte normative altele decât legea. Pentru că pornind de la Constituție care spune că sănătatea publică este obligativitatea statului, acele comisii de la nivel județean de informare pot fi organizate și acum. De ce nu avem aceste comisii gata organizate?", a întrebat deputatul dr Florin Buicu, la dezbaterea „Vaccinarea, dimensiune strategică a politicilor de sănătate publică", organizată de DC Medical și DC Media Group.

Practic, confirmă deputatul, este o singură problemă din cauza căreia Legea vaccinării stă blocată la Camera Deputaților.

„Dacă iese acea formulă cu oblogativitatea, crede că legea ar putea trece mâine!”, a punctat dr Florin Buicu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel