Florin Buicu despre criza medicamentelor: ”Pandemia va opri globalizarea”

Dr Florin Buicu, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților. Foto: DC Medical
EXCLUSIV
Florin Buicu, președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din cadrul Camerei Deputaților, a vorbit despre criza medicamentelor la o dezbatere online organizată de DC Media Group.

Florin Buicu, medicamente. Președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din cadrul Camerei Deputaților, Florin Buicu, a declarat, la dezbaterea online "Politicile publice: cauză sau soluţie pentru criza medicamentelor", organizată de DC Media Group, că pandemia de COVID-19 ”va opri globalizarea”.

”Pot spune că această pandemie vine să ne arate un singur lucru. Pandemia va opri globalizarea pentru că România, ușor, ușor a renunțat la capacitățile de producție și - vorbim aici inclusiv de producția de materie primă și pentru fabricile de medicamente, dar și la celelalte capacități de producție pentru alte categorii, materiale sanitare, dezinfectanți, dar pentru medicamente - iată că nu avem capacități de producție pentru materie primă, China și India fiind producător pentru 70% - 80% din materia primă de la nivel mondial de medicamente”, a afirmat Florin Buicu.

În opinia acestuia, în perioada următoare vor fi închise foarte multe granite: ”Apare o problemă legată de importul medicamentelor pentru anumite categorii de pacienţi, şi mă refer inclusiv la medicamentele din protocoalele pentru pacienţii cu COVID. Din ce ştiu, România nu a emis nicio comandă pentru cantităţile necesare de medicamente. Avem fabrici în România care produc şi exportă medicamente, dar blocarea graniţelor îi va bloca şi pe ei”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel