Florin Buicu, despre legea vaccinării: Va fi votată în Camera Deputaților, dar Guvernul putea să și-o asume!
29 sep 2020 / 23:17
Legea vaccinării, care va fi discutată curând în plenul Camerei Deputaților după aproape trei ani de discuții în comisii, ar fi putut fi deja pusă în aplicare dacă Guvernul și-ar fi asumat-o printr-o ordonanță de urgență, a arătat deputatul dr Florin Buicu, președintele Comisiei pentru sănătate și familie.
de  Angela Sabău
Dr Florin Buicu, președintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaților
EXCLUSIV

Dr Florin Buicu, președintele Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, a explicat, la dezbaterea „Totul despre vaccinul gripal 2020-2021”, de ce după trei ani de discuții în Parlament pe marginea proiectului, nu avem încă o Lege a vaccinării..

„Legea vaccinării are un raport depus de Comisia pentru Sănătate și Familie către Plenul Camerei Deputaților, în urma dezbaterilor și a discuțiilor care au avut loc la începutul acestui an. Având în vedere faptul că a intervenit pandemia și au intervenit modalități de lucru altele decât în mod normal, legea are raportul către plen, dar nu a beneficiat încă de votul plenului.

Există o formă a Legii vaccinării care a fost dezbătută în Parlament, Guvernul României  putea însă să preia fără niciun fel de problemă textul și să și-l asume printr-o ordonanță de urgență, astfel încât să intre într-o valabilitate, să intre în lucru imediat, dacă Parlamentul nu a fost „capabil” să-l treacă”, a precizat deputatul.

Ce va impune viitoarea Lege a vaccinării, aflați în VIDEO: 

 

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?