Florin Buicu: PSD susține testarea în masă a românilor, pentru limitarea răspândirii virusului pandemic

Dr Florin Buicu, președintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaților
EXCLUSIV
Prof. dr. Florin Buicu, președintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaților, a vorbit la dezbaterea „Ce votez pentru Sănătate?” organizată de Grupul de presă DC Media Group, despre programul PSD privind Sănătatea. 

„Programul PSD are două componente: un program clar, la cheie, pe care actualii guvernanți ar putea să-l preia, legat de stoparea acestei pandemii sau lupta împotriva infecției cu COVID-19. Pe de altă parte, măsurile cuprinse în programul de guvernare în domeniul sănătății”, a spus el.
Florin Buicu a mai arătat că PSD susține testarea în masă a populație, ca măsură de luptă împotriva COVID-19. 

Dacă OMS ne spune de la începutul acestui an „testați, testați, testați”,  PSD vine în cadrul acestui program și spune foarte clar: este necesară o testare și o testare extinsă, pentru că lanțul epidemiologic de transmitere a bolii înseamnă identificarea pacientului, anchete epidemiologice pentru identificare  contacților, izolarea acestora și tratamentul. 
Pentru fiecare din aceste etape am propus măsuri care pot fi implementate începând de a doua zi. Introducerea testării rapide - și nu mă refer la cea serologică, mă refer la cea nazală - a fost, și mă bucură acest lucru, introdusă de către Ministerul Sănătății. Spunem acest lucru de mult, este o metodă prin care putem identifica în 15-20 de minute pacienții pozitivi”.

Dezbaterea „Ce votez pentru Sănătate?” este organizată de către  trustul de presă DC Media Group, din care fac parte DC News, DC Medical, DC Business, DC NewsTV, Stiridiaspora.ro, Defenseromania.ro și Spectacola.ro.

Aflați mai multe detalii în materialul video atașat

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel