FLURBIPROFENUM - prospect
02 ian, 00:11
FLURBIPROFENUM - prospect. Acţiune: antiinflamator nesteroidian (AINS); inhibitor neselectiv al COX. 
de  DCMedical Team
Spray nazal   Foto: Pixabay

FLURBIPROFENUM - prospect

Denumirea comercială: STREPSILS INTENSIV, STREPSILS INTENSIV MIERE ŞI LĂMÂIE 

Prezentare: Spray bucofaringian, Pastile 

Indicații: Tratamentul simptomatic al durerilor faringiene. 

Contraindicații: Hipersensibilitate la flurbiprofen, acid acetilsalicilic, alte anti-inflamatoare nesteroidiene (AINS) sau la oricare dintre excipienţi. Ulcer gastric activ sau în antecedente. Antecedente de bronhospasm, rinită sau urticarie asociate cu administrarea acidului acetil-salicilic sau a altor AINS. Ultimul trimestru de sarcină Insuficienţă cardiacă severă. 

Atenție!: Bronhospasmul poate fi agravat la pacienţii cu astm bronşic prezent sau în antecedente. Prudenţă la pacienţii cu: teren atopic, afecţiuni renale, cardiace sau hepatice, antecedente de afecţiuni gastrice. Flurbiprofen poate prelungi timpul de sângerare; prudenţă la pacienţii cu risc de hemoragii, în special la nivelul tubului digestiv. Se recomandă evitarea administrării în timpul sarcinii (trim 1 şi 2) şi alăptării. Efecte asupra capacității de a conduce vehicule sau e a folosi utilaje: Poate produce vertij. 

Reacții adverse: Dispepsie, greaţă, vărsături, hemoragii gastro-intestinale, diaree, ulceraţii ale mucoasei bucale, exacerbarea ulcerului gastric şi perforaţie gastrică. Flurbiprofenul poate produce iritaţii tranzitorii ale mucoasei bucale cu tulburarea gustului. Reacţii de hipersensibilitate: urticarie, angioedem, crize de astm, reacţii anafilactice şi erupţii cutanate de diferite tipuri.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?