Focar de gripă la Alba Iulia: cinci elevi testați pozitiv, izolați de restul clasei

Infecțiile respiratorii
Cinci elevi din Alba Iulia, din aceeași clasă, au fost izolați de restul colegilor după ce au fost depistați pozitiv la testul rapid pentru gripă.

Cinci elevi de la Colegiul Naţional Militar "Mihai Viteazul" din Alba Iulia, din aceeaşi clasă, au fost diagnosticaţi cu gripă la efectuarea testului rapid. Aceștia au fost imediat izolați de restul colegilor.

„Sunt cinci cazuri care au fost confirmate la testele rapide. Au ieşit pozitive. Au fost transmise probe de sânge la Institutul 'Cantacuzino' Bucureşti pentru confirmarea 'reală', pentru că testele rapide sunt concludente doar într-o oarecare măsură", a declarat directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea, citat de agerpres.ro.

El a adăugat că specialiştii epidemiologi de la DSP au fost la unitatea de învăţământ militar pentru a face recomandările necesare în astfel de situaţii şi pentru a dispune măsurile care se impun.

Potrivit lui Sinea, cei cinci adolescenţi sunt colegi de clasă. Ei nu au fost spitalizaţi, dar au fost izolaţi de restul colegilor, unitatea de învăţământ având propriul medic epidemiolog.

El a mai precizat că miercuri au ajuns la Urgenţe şi alţi elevi de la acelaşi colegiu, dar nu s-a confirmat prezenţa virusului gripal la aceştia.

Conducerea Colegiului a dispus ca învoirile în oraş să fie limitate, potrivit reprezentanţilor unităţii. Aceştia au adăugat că s-au dispus măsuri pentru dezinfectarea spaţiilor comune şi verificarea epidemiologică.

Cu doar o zi înainte, doi copii de grădiniță din grupe diferite au fost diagnostiați cu gripă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel