Focarul de pneumonie din China. OMS: care ar fi coronavirusul vinovat

Pneumonie
Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății susțin că vinovat de focarul de pneumonie din China s-ar face un coronavirus.

Pneumonie, OMS. Organizația Mondială a Sănătății susține că un nou coronavirus, ”înrudit” cu SARS și MERS, ar putea fi în spatele cazurilor de îmbolnăviri de pneumonie din Wuhan, China. Cele peste 50 de cazuri de pneumonie în orașul chinez Wuhan s-ar putea datora unui ”membru nou” apărut în ”familia de viruși” din care fac parte SARS și MERS. ONU nu s-a pronunțat încă afirmând că are nevoie de informații mai cuprinzătoare ca să confirme tipul de agent patogen care cauzează infecțiile.

”Coronavirusurile sunt o familie numeroasă de virusuri care pot provoca infecții care variază de la răceala comună până la sindromul respirator acut sever (SARS). Unele dintre tipurile de virus provoacă boli mai puțin severe, în timp ce unele - precum cea care cauzează sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS) - sunt mult mai severe”, notează The Guardian.

Reprezentanții OMS mai precizează că testele efectuate de autoritățile chineze au eliminat coronavirusurile SARS și MERS ca fiind posibile, precum și gripa, gripa aviară, adenovirus și alți agenți patogeni respiratorii comuni, ”prin urmare, un nou coronavirus nu a putut fi exclus”.

Focarul de pneumonie a început luna trecută și 59 de cazuri au fost raportate de autoritățile chineze până duminică. În 2003, oficialii chinezi au acoperit un focar de SARS. Zvonurile au obligat guvernul să dezvăluie epidemia. Boala s-a răspândit rapid în alte orașe și țări în 2003. Peste 8.000 de oameni au fost infectați și 775 au murit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel