FOLLITROPINUM ALFA - prospect

Foto: Pixabay
FOLLITROPINUM ALFA - prospect. Acţiune: Hormon foliculostimulator (FSH) uman recombinant; la femei, stimulează dezvoltarea şi maturarea foliculilor ovarieni şi a ovulelor; la bărbaţi, stimulează spermatogeneza. 

FOLLITROPINUM ALFA - prospect

Denumirea comercială: BEMFOLA, GONAL, OVALEAP,

Prezentare: soluție injectabilă, stilou injector preumplut, 

Indicații: Femei: anovulaţie; stimularea dezvoltării multifoliculare la pacientele la care se urmăreşte superovulaţia pentru tehnicile de reproducere asistată; în asociere cu medicamente cu hormon luteinizant (LH), pentru stimularea dezvoltării foliculare la femei cu deficit sever de LH şi FSH. Bărbaţi cu hipogonadism hipogonadotrofic. 

Contraindicații: Hipersensibilitate la FSH, sarcină şi alăptare, mărirea dimensiunilor ovarelor sau chisturi în afara ovarului polichistic, hemoragii genitale de etiologie necunoscută, carcinom ovarian, uterin sau mamar, tumori ale hipotalamusului şi glandei hipofize. 

Atenție!: Trebuie evaluată infertilitatea cuplului, risc crescut de hiperstimulare, sindromul de hiperstimulare ovariană, monitorizarea atentă a răspunsului ovarian, riscul sarcinilor multiple. 

Reacții adverse: Reacţii locale la locul injectării, durere în regiunea inferioară a abdomenului, greaţă, vomă, creştere în greutate, tromboembolie arterială, ginecomastie, acnee. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel