FOLLITROPINUM BETA - prospect

Foto: Pixabay
FOLLITROPINUM BETA - prospect. Acţiune: Hormon foliculostimulator (FSH) uman recombinant; la femei, stimulează dezvoltarea şi maturarea foliculilor ovarieni şi a ovulelor; la bărbaţi, stimulează spermatogeneza. Ind: La femei: trat. infertilităţii în anovulaţie şi hiperstimularea ovariană controlată. La bărbaţi: deficit de spermatogeneză datorat hipogonadismului hipogonadotropic. 

FOLLITROPINUM BETA - prospect

Denumirea comercială: PUREGON 

Prezentare: Soluție injectabilă

Contraindicații: Tumori ale ovarului, sânului, uterului, hipofizei sau hipotalamusului, sarcină şi alăptare, hemoragii vaginale de etiologie nediagnosticată; hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţi; insuficienţă ovariană primară; chisturi ovariene sau ovare mărite, fără legătură cu boala ovarelor; malformaţii ale organelor sexuale sau fibroame uterine, incompatibile cu sarcina. 

Atenție!: Trebuie exclusă prezenţa endocrinopatiilor non-gonadale necontrolate, risc crescut de sarcini multiple şi sarcini ectopice; evaluarea ultrasonografică a dezvoltării foliculare şi determinarea nivelurilor de estradiol trebuie efectuată înainte de trat. şi la intervale regulate în timpul trat.; prudenţă în factor de risc pentru tromboză; interacţiuni medicamentoase cu clomifen şi agonişti GnRH. 

Reacții adverse: Hiperstimulare ovariană nedorită, reacţii la locul injectării, tromboembolii arteriale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel