Forme de invidiat. 10 sfaturi ca să accelerați metabolismul

Apa minerală
Metabolismul poate fi accelerat datorită unor recomandări la îndemână, susțin nutriționiștii.

Forme, metabolism. Organismul bărbaților arde mai multe calorii decât cel al femeilor. Corpul după 40 de ani își încetinește metabolismul, însă nutriționiștii vă dau câteva sfaturi ca să-l accelerați. Acestea sunt, potrivit webmd:

Beți apă - corpul are nevoie de apă pentru a procesa calorii. Dacă sunteți chiar ușor deshidratat, metabolismul poate încetini. Într-un studiu, adulții care beau opt sau mai multe pahare de apă pe zi ardeau mai multe calorii decât cei care beau patru. Mâncați fructe și legume proaspete care conțin în mod natural apă, mai degrabă decât covrigi sau chipsuri.

Băuturi energizante? - unele ingrediente din acestea pot oferi metabolismului un impuls deoarece sunt pline de cofeină și sporesc cantitatea de energie pe care corpul o consumă. Au uneori taurină, un aminoacid, care grăbește metabolismul și ajută la arderea grăsimilor, dar utilizarea acestora ar provoca probleme ca hipertensiunea arterială, anxietatea și probleme de somn pentru unele persoane.

Cafea neagră - una dintre beneficiile cafelei este o creștere pe termen scurt a ratei metabolice. Cofeina vă ajută să vă simțiți mai puțin obosit și chiar crește rezistența în timpul exercițiilor fizice.

Ceai verde - oferă beneficiile combinate ale cofeinei și catechinelor, substanțe care revigorează metabolismul timp de câteva ore. Cercetările sugerează că 2 până la 4 căni de ceai determină corpul să ardă cu 17% mai multe calorii în timpul exercițiului moderat intens pentru o perioadă scurtă de timp.

Gustări cu cap - a lua o masă mică sau o gustare la fiecare 3 până la 4 ore păstrează metabolismul în așa fel încât ardeți mai multe calorii pe parcursul unei zile. Mai multe studii au arătat că persoanele care iau regulat gustări mănâncă mai puțin la masă.

Mâncare picantă - alimentele picante au substanțe chimice naturale care îi dau "viteză" metabolismului. Gătirea alimentelor cu o lingură de ardei iute roșu sau verde poate stimula rata metabolică.

Proteine – corpul arde mai multe calorii digerând proteine decât consumă grăsimi sau carbohidrați. Surse bune de proteine includ carnea slabă de vită, curcan, pește, pui de carne albă, tofu, nuci, fasole, ouă și produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi.

Evitați dietele rapide - cele care implică consumul mai mic de 1.200 (dacă sunteți femeie) sau 1.800 (dacă sunteți bărbat) calorii pe zi - sunt rele pentru oricine speră să-și accelereze metabolismul. Deși aceste diete vă ajută să scăpați de kilograme, asta vine în detrimentul unei alimentații bune. În plus, puteți pierde masa musculară, ceea ce nu e o idee bună: organismul arde mai puține calorii și câștigă în greutate mai repede decât înainte de dietă.

Faceți mișcare și lucrați-vă mușchii - corpul arde constant calorii, chiar și atunci când stați. Această rată metabolică în repaus este mult mai mare la persoanele cu mai mulți mușchi. După o sesiune de antrenament de forță, mușchii sunt activi pe tot corpul, crescând rata metabolică medie zilnică.

Exerciții mai intense - exercițiile fizice cu intensitate ridicată oferă o creștere mai mare și mai lungă a ritmului metabolic în repaus decât antrenamentele de intensitate mică sau moderată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel