Fost director din cadrul CAS Teleorman, trimis în judecată pentru luare de mită
02 iun, 21:31
Un fost director din cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Teleorman a fost trimis în judecată în stare de libertate pentru luare de mită.
de  Adisa Codruț
Decizia instanței       Foto: Designed by Freepik

Fostul director al Direcției relații contractuale din cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Teleorman a fost trimis în judecată pentru luare de mită.

Procurorii DNA au reținut că „în perioada 2014 - 2015, inculpatul Rizea Iulică Iulian, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și primit de la mai multe persoane, sume de bani și bunuri care nu i s-ar fi cuvenit, în legătură cu îndeplinirea, respectiv urgentarea îndeplinirii atribuțiunilor sale de serviciu”, după cum se arată într-un comunicat remis presei.
Concret, inculpatul ar fi pretins bunurile respective pentru a aproba încheierea unui act adițional astfel încât un punct de lucru farmaceutic să poată intra în relații contractuale cu C.A.S. Teleorman, precum și pentru a încheierea, de către C.A.S. Teleorman, a unui act adițional cu un medic, prin care acesta solicita modificarea programului de lucru la cabinetul său individual, de la 3 la 6 ore pe zi. De asemenea, a mai cerut bunuri și pentru emiterea unei decizii de eliberare a unui dispozitiv medical (proteză auditivă), se mai arată în document.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea lui în judecată, în stare de libertate. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Teleorman cu propunere de a se menține măsura asiguratorie dispusă în cauză.

 

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?